ایروانی: فعالیت هسته‌ای ایران از مسیر صلح‌آمیز خود منحرف نخواهد شد ترامپ: در اوایل سال آینده به چین سفر می‌کنم بیانیه وزارت امور خارجه ایران در واکنش به تحرکات تروئیکای اروپا در شورای امنیت انتقاد عراقچی از فضای سیاسی شورای حکام آژانس در تماس با گروسی ایروانی: مسئولیت پیامدهای اقدام شورای امنیت علیه ایران برعهده اروپا و آمریکاست ادعای رسانه بریتانیایی مبنی بر تماس عراقچی و ویتکاف شکست شورای امنیت در تصویب قطعنامه تمدید لغو تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران ادعای آکسیوس برای بازگشت قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران از ۵ مهر دبیرکل حزب‌الله: جنایات اسرائیل با حمایت آمریکا به اوج رسیده است جزئیات تحریم‌‌های جدید اروپا علیه روسیه بقائی: ماکرون برای رد پیشنهاد ایران، چرا رسانه اسرائیلی را انتخاب کرد؟ زمان فعال‌سازی اسنپ‌بک علیه ایران به روایت اکسیوس پاسخ گروه‌های فلسطینی به اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه آتش‌بس غزه توضیحات عراقچی درباره طرح پیشنهادی ایران به اروپا روایت آسوشیتدپرس از فشار سنگین آمریکا بر کشورها پس از ارائه قطعنامه ایران به آژانس

از سرگیری مذاکرات نظامی عربستان و آمریکا

خبرگزاری بلومبرگ اعلام کرد که «مذاکرات دفاعی» آمریکا و عربستان سعودی که عادی سازی روابط ریاض با تل‌آویو نیز بخشی از آن است، طی هفته‌های گذشته ‌آغاز شده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۰ - ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 31
کد خبر: ۲۲۶۱۴۹

به گزارش راهبرد معاصر، خبرگزاری بلومبرگ گزارش داد که عربستان سعودی مذاکرات خود با آمریکا در خصوص مناسبات مستحکم‌تر دفاعی را بعد از توقف این مذاکرات در پی آغاز عملیات طوفان الاقصی از سر گرفته است.

 

منابع مطلع به بلومبرگ اعلام کردند که مذاکرات جدید در شهر العلا واقع در شمال غربی عربستان سعودی و بین محمد بن سلمان ولیعهد عربستان و تعدادی از اعضای مجلس سنای آمریکا در ژانویه انجام شده است.

 

این منابع همچنین اعلام کردند که برنامه کاری این مذاکرات شامل احیای مذاکرات گذشته در خصوص امضای توافقنامه دفاعی است که شامل عادی سازی روابط بین عربستان و رژیم صهیونیستی نیز می‌شود.

 

این در حالی است که ریما بنت بندر سفیر عربستان در آمریکا در همین راستا دو هفته پیش گفته بود که کشورش قادر به ادامه مذاکرات در خصوص عادی‌سازی روابط با اسراییل قبل از آتش‌بس در غزه نیست.

 

دولت جو بایدن رییس جمهور آمریکا برای رسیدن به امتیازی قابل توجه در انتخابات ریاست جمهوری فراروی این کشور تلاش عمده‌ای برای امضای توافق عادی‌سازی روابط بین عربستان و رژیم صهیونیستی را در دستور کار خود قرار داده بود که روند مذاکرات با آغاز عملیات طوفان الاقصی متوقف شد. بخشی از این مذاکرات شامل تضمین‌های امنیتی از سوی واشنگتن و کمک به توسعه برنامه هسته‌ای عربستان است.

 

در همین رابطه جان کربی، سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی گفت که آمریکا همچنان به امکان عادی سازی روابط بین اسراییل و عربستان سعودی امیدوار است، حتی در شرایطی که تمرکز دولت بر تمدید توافق موسوم به آبراهام است که در دوران ترامپ امضا شد، مورد انتقاد فزاینده ای قرار گرفته است و اسراییل به طور قاطع درخواست ها را برای تشکیل دولت فلسطین رد می کند./ مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار